Tryckning av 35 000 kataloger ger 48 återplanterade träd

Lyreco-koncernen är ledande i Europa och världens tredje största distributör av produkter och tjänster till arbetsplatsen. Koncernen har rötter ända tillbaka till 1926 och har idag ett imponerande antal filialer i totalt 25 länder i Europa och Asien samt ytterligare 17 marknader på fyra kontinenter genom ett nätverk av distributionspartner.

Med sitt format tar Lyreco ansvar och har därför också en etisk inköpspolicy. Det innebär att man till exempel erbjuder miljömärkta kontorsprodukter, säkerställer etik och efterlevnad i alla länder som företagets leverantörer verkar i samt utvecklar ansvarsfulla processer från beställning till leverans och ända fram till slutet av produktens livslängd.

GigantPrint - Tryckning av 35 000 kataloger ger 48 återplanterade träd
GigantPrint - Tryckning av 35 000 kataloger ger 48 återplanterade träd
GigantPrint - Tryckning av 35 000 kataloger ger 48 återplanterade träd

Stort fokus på etiskt ansvar

Med Lyrecos stora fokus på ansvar stod det därför helt klart att företagets nya produktkatalog självklart också skulle tryckas ansvarsfullt och med minsta möjliga miljöpåverkan.

Med Stibo Completes miljöcertifieringar kunde vi även i år möta Lyrecos behov av bland annat Svanenmärkt, FSC-certifierat papper och 100 % återvinningsbart papper.

48 nya träd återplanterade

Med sin katalog för 2023 har man på Lyreco valt att berätta en god historia om ansvarsfullt skogsbruk i samband med denna trycksak, vilket man också kan läsa på insidan av katalogen. Som en extra bonus kunde vi räkna ut att för de 35 000 kataloger som trycktes återplanterades 48 nya träd. Det motsvarar tre gånger så många träd som faktiskt har använts.

GigantPrint - Tryckning av 35 000 kataloger ger 48 återplanterade träd
Katalogen är tryckt på FSC-certifierat papper och för att kompensera pappersförbrukningen planteras 48 nya träd. Det är tre gånger så många som faktiskt har använts.
Vi valde återigen att använda Stibo Complete som leverantör av vår tryckta katalog. Det är av största vikt för oss att belasta miljön så lite som möjligt och vi är alltid helt trygga med Stibo Complete i detta avseende. Vårt samarbete kring hur vi trycker så ansvarsfullt som möjligt är alltid det bästa. Att Stibo ligger på dansk mark är också en viktig faktor för oss, eftersom det innebär att transportavtrycket kan minimeras. Tack för ännu ett gott samarbete med 2023 års katalog.
Dina Flygenring
Head of Visuals & Design

Relevanta kundcase